Wednesday, February 4, 2009

Två nya svenska sf-böcker

Med bara några dagars mellanrum har två svenska sf-romaner landat på bokhandelsdiskarna. Eller nja, det stämmer inte riktigt, för den ena är publicerad på eget förlag och den andra på Wahlström & Widstrands. Men ändå.

Lennart Svensson, som häromåret gav ut novellsamlingen Eld och rörelse har publicerat idéromanen Antropolis, en filosofisk roman om samhällsbygge i framtiden. Mer information finns på hans blogg.

Stefan Gurt, författare sedan trettio år, har gett ut sin första sf-roman, Minnen av framtiden, som gör avstamp 2017 och sedan fortsätter långt in i framtiden. En intervju med Stefan hittar du i Tidningen Kulturen.

Andra bloggar om: , , ,

3 comments:

Anonymous said...

Nu har det hänt!
Första delen i Amanda's Garden är publiserad, "The basis of foundation". skriven av den Svenska SciFi författaren Stefan Kristo och den Engelske SciFi författaren John Mayall.

Se den på www.amandasgarden.se
eller på amazon.com

tubecash said...

Jag har hittat Nabil!

...eller egentligen var det ju han som hittade till min blogg. Jag blev nyfiken på hans blogg eftersom han lämnade en kommentar på mitt inlägg rubricerat "valborg". Han tycker sprit är skit, vilket är otroligt upplyftande eftersom han är 16 år gammal. Det finns tyvärr alldeles för många tonåringar som dricker alkohol - med tråkiga, sorgliga & tragiska slut.

Det var skönt att hitta en kille som skriver att han inte gillar alkohol & droger. Han skriver dessutom otroligt bra & personligt som får en att vilja följa hans liv. Tyvärr har han inte haft det så lätt…

Han har själv valt ut två inlägg i sin blogg - som han tycker är betydelsefulla. Jag tycker att de är så bra skrivna, känns bra att han sätter ord på sina tankar & känslor!

Länk till inläggen;

"I'm forced to think hell is a place called home..."; http://nyablondinbella.wordpress.com/2009/04/06/i%E2%80%99m-forced-to-think-hell-is-a-place-called-home/

"Mobbning är utan tvekan det värsta som finns..." ; http://nyablondinbella.wordpress.com/2009/05/05/mobbing-ar-utan-tvekan-det-varsta-som-finns/

Vi vuxna tror så himla mycket om våra tonåringar - men tar ofta inte reda på VARFÖR våra ungar mår dåligt eller gör som de gör. Att barn säger eller gör destruktiva handlingar - beror på någonting som hänt/händer i ex. skola, kompisar eller i hemmet. Som vuxna är det vår förbannade plikt att ta reda på varför våra ungar mår dåligt!

Jag hoppas inte du ser detta som spam, och sprid gärna bloggen genom att skriva ett inlägg om honom, du får jättegärna använda dig av beskrivningen ovan. Bort med Kenza, blondinbella & alla andra onödiga bloggare... in med Nabil, en kille som tveklöst sticker ut ur mängden - någonting som vi alla egentligen bör sträva mot.

andreas said...

Håll ögonen öppna för Andreas Karlssons: Ett 5,10072x108km2 stort zoo och romanen Förändringen (återtrycks 2009)